Передплата 2024 «Добра кухня»

У Мінцифри закликали збирати FPV-дрони удома

  • 14.01.2024, 13:45
  • 417

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців допомогти військовим, долучившись до створення FPV-дронів удома. Як це можна зробити — розповідають під час двотижневого онлайн-курсу. Його учасники вже передали армії понад 100 безпілотників

Фото: Мінцифри
Фото: Мінцифри

Про це він розповів на своїй сторінці.

Йдеться про інженерний курс «Народний дрон» від проєкту Victory Drones та компанії Vyriy. Федоров зазначив, що під час навчання учасники дізнаються, як зібрати в домашніх умовах 7-дюймовий FPV-дрон.

Зібраний удома безпілотник потрібно надіслати інструкторам. Він пройде перевірку якості й випробування з вагою. Тільки після цього безпілотник передадуть військовим.

Тривалість курсу — два тижні. Навчання повністю безоплатне, але потрібна реєстрація за посиланням. Кожен учасник отримує доступ до лекцій та перелік необхідних інструментів і матеріалів, які треба придбати. Також передбачені Zoom-конференції з лекторами.

Федоров заявив, що учасники курсу вже передали військовим понад 100 безпілотників. Загалом більш ніж 80% із них надійшли на перевірку до інструкторів Victory Drones у робочому стані, а решту треба було дещо допрацювати, додав міністр.

Схожі новини