Передплата 2024 «Добра кухня»

У Польщі заарештували священника, який влаштував оргію в церкві

  • 13.01.2024, 18:45
  • 1 376

У Польщі поліція висунула звинувачення священникові, який організував оргію у вікаріаті в Домброві-Гурничій. Він також був тимчасово заарештований

Фото: wprost.pl
Фото: wprost.pl

Про це пише польське видання wprost.pl.

За даними польських ЗМІ, наприкінці серпня 2023 року отець Томаш З. провів гомосексуальну оргію у вікаріаті в Домброві-Гурничій за участі чоловіка-повії.

Під час інциденту один з чоловіків знепритомнів. Швидку допомогу на місце події викликав один з учасників, але інші відмовилися впустити медиків усередину. Справою зайнялася прокуратура.

Провадження також ініціювала курія Сосновецької єпархії, яка створила спеціальну комісію. Панотець був негайно позбавлений усіх церковних посад і функцій. Йому також було наказано жити за межами парафії.

«Сосновецька єпархіальна курія заявляє, що діючи з повагою до чинного законодавства, зробить усе від неї залежне для з’ясування справи та суворого покарання винних. Ми також запевняємо, що церковна спільнота і громадськість будуть поінформовані про перебіг розслідування, аж поки, сподіваємося, справа не буде повністю з’ясована. Ми сповнені рішучості викорінити це зло», — йдеться у заяві церкви.

У четвер, 11 січня, прокуратура висунула чотири звинувачення проти отця Томаша З. Суд задовольнив клопотання слідства та ухвалив рішення про тимчасовий арешт підозрюваного терміном на два місяці.

«Три звинувачення стосуються злочинів, пов’язаних з наркотиками, одне з яких передбачає передавання іншій особі забороненої речовини. Ще одне звинувачення пов’язане з порушенням статевої свободи іншої особи. Четверте звинувачення стосується заподіяння тяжких тілесних ушкоджень і ненадання допомоги особі в надзвичайній ситуації, що загрожувала життю і здоров’ю», — заявив прокурор Вальдемар Лубнєвський, речник Сосновецької районної прокуратури.

Схожі новини