Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У «Львівтеплоенерго» пояснили, як без комісії оплатити грудневі рахунки за тепло

Наразі користувачі колишнього «Залізничнетеплоенерго» очікують, коли Soft Serve оновить базу даних у додатках деяких банків

Через ліквідацію ЛКП «Залізничнетеплоенерго» та приєднання підприємства до «Львівтеплоенерго» львів'яни зіштовхнулися з проблемою відсутності електронних квитанцій у мобільних застосунках банків. Змінилися реквізити, які наразі не відображаються у ґаджетах львів'ян.

Станом на 12 січня оплатити за тепло та гарячу воду без комісіії можна в «Ощадбанку», через EasyPay та Portmone. Якщо платити квитанцією у будь-якому банку, доведеться додатково оплачувати банківську комісію (30−50 грн. — Авт.).

Про це повідомив для «ВЗ» заступник директора зі збуту та маркетингу ЛМКП «Львівтеплоенерго» Ігор Нестерук.

«Рахунки за тепло за грудень обслуговувала компанія Soft Serve, — наголошує мій співрозмовник. — Оскільки два теплоенерго тепер об'єднали, Soft Serve ще не до кінця спрацював з Приватбанком, аби відновити рахунки. Сьогодні ситуація з оплатою рахунків така. Без проблем можна оплатити через EasyPay та Portmone. А з Приватбанком не можуть „з‘єднатися“ через програмістів. Обіцяють виправити ситуацію, щоб рахунки були доступні в інших мобільних додатках банків. Ще один нюанс — якщо платити через EasyPay, то треба вводити особовий рахунок абонента і квитанції від „Залізничнетеплоенерго“ підтягує».

За словами Ігоря Нестерука, за песимістичними прогнозами, рахунки за тепло та гарячу воду можуть з’явитися в мобільних додатках банків вже з наступного місяця. За оптимістичним сценарієм, треба почекати тиждень.

«Наступного місяця все точно стане на своє місце, — наголосив Нестерук. — Над цим питанням працює Soft Serve».

Нагадаємо, з 1 січня 2024 року у Львові об'єднали два теплоенерго — для економії бюджетних коштів (орієнтовно 30 мільйонів гривень на рік). Рішення про ліквідацію «Залізничнетеплоенерго» ще торік ухвалили на сесії депутати Львівської міської ради.

Не «на диктофон» деякі юристи Львова розповіли «ВЗ», що реформа може підвести і містяни не отримають обіцяної економії в своїх платіжках та якісних послуг теплопостачання. Адже відтепер «Львівтеплоенерго» стало компанією-монополістом.

Схожі новини