Передплата 2024 ВЗ

росіяни вкрали пісню Христини Соловій: виконавиця подає до суду

  • 11.01.2024, 13:50
  • 1 142

Христина Соловій планує судитися за те, що Тетяна Навка, дружина російського пропагандиста та прессекретаря володимира путіна дмитра пєскова, незаконно використала її пісню у своїй постановці в рф

Фото Navka Show
Фото Navka Show

Нещодавно у соціальних мережах з`явилися відео льодового шоу «Вечори на хуторі». Головну роль у ньому виконує російська фігуристка із Дніпра, а тепер — російська невістка, Тетяна Навка.

У своєму шоу «Вечори на хуторі» дружина дмитра пєскова використала переклад пісні Христини Соловій «Тримай» та трохи змінила слова.

«Звертаюся до усіх українців, зокрема — і за кордоном, допомогти мені з пошуком і встановленням причетних юридичних осіб цього „шоу“. Українська пісня — це зброя. І це той випадок, коли ми повинні обʼєднуватися, аби відборонити своє», — відреагувала на це Соловій.

Співачка зазначила, що йдеться не про крадіжку однієї пісні, а про присвоєння культурної спадщини українців. Христина також додала, що розуміє складність того, як засудити винних.

На цьому Навка не зупинилася

Окрім пісні Христини Соловій, Тетяна Навка використала переспів російською «Щедрика» Леонтовича, а також пісню «Ніч яка місячна» Михайла Старицького та Миколи Лисенка. Переклали українську пісню так: «Ночь наступила прозрачная звездная».

Виконували деякі пісні Ані Лорак і уродженець Запоріжжя Олександр Панайотов, які раніше виступали в Україні. Також серед співаків були Філіп Кіркоров та Григорій Лепс. Як відомо, усі вони підтримують війну в Україні.

Створила своє шоу росіянка на базі збірки повістей Миколи Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки». Тетяна повністю ігнорує існування України, назвавши її «Півднем росії», а письменника вважає класиком російської культури.

«З арабської казки про красуню Шахерезаду і сміливого царя Шахріяра ми переносимося на Південь рф і поринаємо у місцеву історію та культуру. Я вважаю, що дуже важливо показати нашим дітям різноманіття та багатство наших традицій, пробудити інтерес до вивчення історії країни, до класичної літератури! Я рада, що у нас є можливість у наших льодових шоу звертатися до класиків російської культури: Пушкін, Чайковський … і ось тепер Гоголь», — йдеться на сайті льодового шоу.

Схожі новини