Передплата 2024 «Добрий господар»

Помер народний артист України Віталій Білоножко

  • 09.01.2024, 14:40
  • 1 611

У віці 70 років помер естрадний співак і народний артист України Віталій Білоножко

Фото: Буринська міська рада
Фото: Буринська міська рада

Про це повідомила влада Буринської громади Сумської області, звідки родом Білоножко.

«Віталій Білоножко завжди був жаданим гостем на Буринщині, його виступи на концертних сценах ставали справжнім святом для земляків, збирали сотні і тисячі поціновувачів. До самого серця проймали слова пісень, котрі линули срібними струнами душі співака, як молитва, як заповіт, як настанова, як спогад про дитинство», — йдеться в некролозі.

Народився артист 11 червня 1953 року у селі Слобода Буринського району на Сумщині.

Разом з дружиною, народною артисткою Світланою Білоножко, він був засновником і організатором періодичного Міжнародного фестивалю родинної творчості «Мелодія двох сердець».

У грудні 1995 року Віталію Білоножку надали звання народного артиста України. Він є лауреатом багатьох всеукраїнських та міжнародних пісенних фестивалів і конкурсів, багаторазовим дипломантом музичної премії «Шлягер року».

За високу професійну майстерність та вагомий внесок у розвиток та популяризацію української пісні артиста також нагородили Міжнародним орденом Миколи Чудотворця (1998) та «Президентською Нікою» (1997). Білоножко є кавалером орденів Ярослава Мудрого V ступеня (2003), «За заслуги» III ступеня (2008), «За заслуги» II ступеня (2013).

Схожі новини