Передплата 2024 «Добра кухня»

У лікарні «Охматдит» успішно виходили передчасно народжених близнят

  • 08.01.2024, 12:35
  • 492

Одна із дівчаток мала запалення і некроз кишечника, абсцес черевної порожнини (наповнена гноєм порожнина в мʼяких тканинах тіла) та перитоніт (запалення очеревини)

Фото із соцмереж Охматдиту
Фото із соцмереж Охматдиту

Сім'я — із Жовкви. Близнята-дівчата Устина і Тереза народилися в одному із пологових Львова на 31 тижні вагітності мами. Вага Терези при народженні - 950 грам, а в Устини — 1180 грам.

Обидві дівчинки мали анемію недоношених. Однак, Тереза потрапила до шпиталю у значно складнішому стані. Із абсцесом черевної порожнини, бактеріальним сепсисом (патологічний процес дисфункції органів), некротичним ентереколітом з перфорацією та вродженою пневмонією (гостре інфекційно запальне захворювання відділів легень). Відтак команда лікарів одразу прооперувала дівчинку.

Малятко успішно виходили.

«Це був дуже складний випадок, дитина була на межі життя і смерті», — наголосила завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» Галина Заремба.

Вага Терези під час виписки — 2100 грам, а в Устини — 3280 грам.

Час від часу батьки з малюками приїжджають до Центру дитячої медицини для повного обстеження, консультацій усіх фахівців та УЗД. Близнюки добре розвиваються, ростуть та набирають вагу.

Схожі новини