Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Офісі генпрокурора назвали ймовірних підозрюваних, які розстріляли українських військових на Запоріжжі

  • 28.12.2023, 13:30
  • 425

В Офісі генерального прокурора кажуть, що мають підстави підозрювати у страті трьох українських військовополонених військових із російської 76-ої гвардійської десантно-штурмової дивізії, ще відомої як «Псковська десантна дивізія»

Фото: скрін із відео
Фото: скрін із відео

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив Юрій Бєлоусов, керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу генерального прокурора.

Він зазначив, що імена загиблих військовослужбовців Збройних сил України встановлені, наразі верифікуються і будуть оприлюднені згодом. Поки у прокуратурі не готові коментувати, де нині тіла полеглих військових.

На цей час слідчі підтверджують справжність відео розстрілу, яке поширилося соцмережами.

«Ми зараз встановлюємо причетних до цього злочину. Ми маємо припущення вважати, що до злочину має стосунок 76 десантна дивізія [армії] рф. Але ці дані ми наразі перевіряємо. Ця дивізія вже відома воєнними злочинами, які вчинялися в Україні, зокрема на Київщині», — сказав Бєлоусов.

Правоохоронці отримали інформацію про розстріл 16 грудня — саме тоді, ймовірно, й була вчинена страта українських полонених російськими військовими.

За словами Бєлоусова, цього самого місяця було встановлено використання російською армією українських військових як живого щита. Він припускає, що російське командування може інструктувати своїх підлеглих, оскільки точно знає про їхні дії.

Схожі новини