Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові врятували жінку із складною патологією

  • 26.12.2023, 12:00
  • 586

81-річній пані Оксані, незважаючи на складну патологію серця, медики Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру видалили злоякісну пухлину

Фото Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру
Фото Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру

У гінекологічне відділення закладу жінка потрапила у листопаді цього року із скаргами на здоров’я. Під час обстеження лікарі виявили у жінки пухлину матки.

Зазвичай такі онкогінекологічні патології мають чіткий протокол лікування. Однак у випадку цієї пацієнтки команда лікарів довго намагалась знайти правильне рішення, адже у пані Оксани складна комбінована вада серця. Саме це могло зіграти вирішальну роль під час операції. Ще одним фактором додаткового ризику став поважний вік жінки.

Завідувачка гінекологічного відділення № 2 Світлана Струк розповіла: «Ми відправили жінку до кардіохірургів, вони оглянули її - серце працювало недобре. Було багато ризиків, їх ми обговорили і з рідними, і з самою пацієнткою. І після низки обстежень наші колеги дозволили провести пацієнтці оперативне втручання. Ми до дрібниць розрахували усе з анестезіологами і провели операцію».

Лікарка додала, що пацієнтка була дуже оптимістично налаштована і це неймовірно мотивувало усю команду.

Зараз пані Оксана почуває себе добре. Вона не стримує емоцій, адже нарешті може повернутися до своїх рідних. Каже, перше, що зробить, коли прийде додому — помолиться за усю команду лікарів, адже вони дали їй шанс на життя.

Схожі новини