Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З окупованої території повернули підлітка — Мінреінтеграції

  • 21.12.2023, 17:30
  • 626

Україні вдалося повернути ще одного підлітка з окупованої росіянами території

Фото: Мінреінтеграції України
Фото: Мінреінтеграції України

Про це повідомили у Мінреінтеграції України.

У листопаді до міністерства звернувся директор Маріупольського фахового будівельного коледжу. Він просив допомогти вивезти 17-річного Михайла.

Директор коледжу Антон Білай уже має досвід — раніше йому вдалося вивезти на підконтрольну урядові України територію двох студентів-сиріт. Попри небезпеку для себе, він особисто поїхав за ними до тимчасово окупованого Донецька.

Цього разу, щойно йому стало відомо місцеперебування ще одного хлопця, він одразу вирішив звернутися до Мінреінтеграції та Громадської спілки «Українська мережа за права дитини».

Для повернення Михайла знадобилося близько місяця. Наразі він у Хмельницькому, де також живе його сестра.

«Його мрія здійснилася, адже починати доросле життя хлопчина мріяв саме у вільній Україні», — зазначили у Мінреінтеграції.

Повернення підлітка стало можливим завдяки реалізації проєкту «Шлях додому», партнером якого є Мінреінтеграції. Він спрямований на пошук і повернення дітей з рф і ТОТ, а також на возз'єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків.

Якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562−03−13.

Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16−48.

Схожі новини