Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівські хірурги видалили 10-сантиметрову пухлину мешканці Львівщини

  • 20.12.2023, 11:45
  • 574

Львівські хірурги Лікарні Святого Пантелеймона видалили небезпечну 10-сантиметрову пухлину наднирників у 40-річної мешканки Львівщини з розсіяним склерозом. У жінки випадково виявили пухлину під час планового обстеження

Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

«Все свідоме життя жінка з усіх сил протистоїть хронічній недузі. Порятунку шукала і за кордоном, де пройшла експериментальне лікування, яке, за її словами, допомогло. Аби контролювати свій стан, жінка постійно проходить огляди, у тому числі і МРТ-обстеження. Під час планової томографії у неї і виявили пухлину —феохромоцитому. Це доволі рідкісна доброякісна пухлина надниркових залоз, яка порушує процес вироблення гормонів. За статистикою зустрічається в 1 людини на 100 тисяч», — йдеться у повідомленні.

На момент обстеження пацієнтки феохромоцитома виросла вже до 10 см та несла пряму загрозу життю. Пухлина тиснула на сусідні органи і структури та могла розірватись. Також будь-якої миті у жінки міг статися гіпертонічний криз та призвести до раптової смерті.

З огляду на розміри пухлини консервативне лікування жінці вже не допомогло б. Єдиний вихід — була операція.

Хірурги виконали лівобічну адреналектомію — це видалення пухлини разом з наднирником. Операція тривала 2 години та минула успішно.

На четвертий день після втручання пацієнтка вже поїхала додому. Після того, як жінка позбулася пухлини, вона прагне знову сконцентруватися на подальшому лікуванні своєї хронічної недуги — розсіяного склерозу.

Схожі новини