Передплата 2024 ВЗ

Британський військовий корабель у Червоному морі збив ворожий дрон

  • 17.12.2023, 15:15
  • 442

Корабель Королівського військово-морського флоту Великої Британії в Червоному морі збив ударний безпілотник, націлений на комерційні судна

Фото: Главком
Фото: Главком

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передає BBC.

За словами міністра оборони Гранта Шеппса, безпілотник, ймовірно, хотів атакувати торгове судно. Британський есмінець типу 45 HMS Diamond успішно знищив ціль.

Шеппс не уточнив, хто стоїть за нападом, але єменські повстанці-хусити традиційно беруть на себе відповідальність за останні атаки в Червоному морі. Вони погрожували бити по всіх кораблях, які прямують до Ізраїлю, незалежно від того, якій країні вони належать.

За даними Міноборони Великої Британії, востаннє Королівський флот знищував повітряну ціль під час Першої війни в Перській затоці в 1991 році.

Корабель HMS Diamond відправили до регіону лише два тижні тому, щоб «зміцнити міжнародні зусилля з підтримки безпеки на морі». Це сталося після того, як комерційний корабель Unity Explorer, що плаває під прапором Багамських островів і належить британській компанії, став ціллю атаки хуситів, яких підтримує Іран.

Хусити, які стоять на боці Ірану, раніше захопили кілька пов’язаних з Ізраїлем кораблів у Червоному морі та Баб-ель-Мандебській протоці, через яку транспортується значна частина світової нафти.


Джерело: BBC

Схожі новини