Передплата 2024 ВЗ

Актор Меттью Перрі помер через гостру дію кетаміну, — NYT

  • 16.12.2023, 13:30
  • 730

Відомо, що чоловік почав застосовувати інфузійну терапію кетаміном від депресії та тривоги. Трагедію кваліфікували, як нещасний випадок

Фото: АР
Фото: АР

Про це у п’ятницю, 15 грудня, повідомило видання The New York Times.

За даними експертизи, кетамін в організмі Перрі спричинив надмірну стимуляцію серцево-судинної системи і пригнічення дихання. Чинниками, які спричинили смерть, були утоплення, ішемічна хвороба серця і вплив бупренорфіну (цей препарат застосовують, щоб наркозалежні відвикали від опіоїдів).

У звіті судмедекспертів зазначається, що медики знайшли в крові Перрі рівень кетаміну, еквівалентний кількості, яку використовують під час загальної анестезії.

До слова, Меттю Перрі публічно говорив про свою боротьбу з алкоголем і вживанням наркотиків, що іноді призводило до госпіталізації через низку захворювань. За самого актора, він провів більше половини свого життя в лікувальних і реабілітаційних закладах.

Меттью Перрі був найбільш відомий за роллю Чендлера Бінга в популярному серіалу «Друзі» (1994−2004). Він також виконав головну роль в телесеріалі «Студія 60 на Сансет-Стрип», знявся у багатьох фільмах, зокрема «Майже герої», «Дев'ять ярдів», «Десять ярдів», «Історія Рона Кларка» та «17 знову».

Схожі новини