Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В оздоровчий комплекс Косино завітали працівники ТЦК

  • 09.12.2023, 11:45
  • 1 136

Представники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) завітали з повістками в один з популярних оздоровчих комплексів на західній Україні

Фото: скрін із відео
Фото: скрін із відео

Нові деталі скандалу оприлюднила адміністрація центру «Термальні води Косино».

Представники комплексу стверджують, що представники ТЦК та правоохоронці, які вдерлися на територію Косино, не мали при собі жодних документів. Військовослужбовців адміністрація назвала «десятками невідомих людей у балаклавах та у військовій формі з автоматами».

Раніше працівники Терцентрів комплектування та соціальної підтримки влаштували перевірку спортзалів у кількох містах країни. Повідомлялося, що співробітники ТЦК провели рейди в Ужгороді, Мукачеві та Хусті.

Адміністрація стверджує, що рейд організували особисто очільники Закарпатського ОТЦК Андрій Савчук та Ужгородського РТЦК Ігор Тищук, які також були присутні на території комплексу. Ба більше, як йдеться у дописі, керівництво ТЦК завдали тілесних ушкоджень адвокату оздоровчого центру та відібрали в нього мобільний телефон.

За всіма подіями стежили три патрульні екіпажі у складі 10 поліціянтів під керівництвом заступника начальника відділу превенції поліції міста Ужгорода Олександра Остапенка. На території комплексу було не більше 20% чоловіків від усього числа відвідувачів, однак людей, як стверджує адміністрація, все одно вигнали на вулицю.

«Без жодних пояснень та без вручення повісток, озброєні люди у балаклавах спакували у свій автобус двох працівників Комплексу та вивезли їх у невідомому напрямку. Як відомо з джерел ЗМІ, днями аналогічні безпрецедентні акції від ТЦК прокотились найбільшими районами Закарпатської області. Зокрема з рейдами навідались в санаторії та спортивні заклади Ужгородського, Хустського, Мукачівського, Свалявського та Берегівського районів. У всіх випадках відстежується хамська, брутальна та зневажлива поведінка до громадян України, як до чоловіків, та і до жінок та дітей», — продовжили в адміністрації.

Керівництво оздоровчого комплексу стверджує, що представники ТЦК заганяють людей у автозаки «як худобу», порушуючи 21, 22, 27, 28, 29 статті Конституції України та статті 5, 8, 17 Європейської конвенції з прав людини. За фактами рейду скеровані заяви до поліції. СБУ та ДБР зареєстрували кримінальні провадження стосовно правоохоронців.

На момент публікації матеріалу Закарпатський обласний ТЦК не коментував заяву адміністрації оздоровчого комплексу.

Схожі новини