Передплата 2024 ВЗ

В Україні відновлять центр реабілітації для військових

  • 07.12.2023, 09:40
  • 485

Міноборони й всеукраїнський проєкт RECOVERY підписали меморандум щодо реконструкції найбільшого реабілітаційного центру для військовослужбовців в одній із областей України

Фото Міноборони України
Фото Міноборони України

«Міністерство оборони України і всеукраїнський проєкт RECOVERY домовилися про партнерство та співпрацю. В рамках спільного проєкту запланована реконструкція найбільшого реабілітаційного центру для військовослужбовців в одній з областей України», — йдеться у повідомленні відомства.

Місце майбутнього проєкту не розголошують із міркувань безпеки. Заклад зможе надавати допомогу понад 100 захисникам та захисницям одночасно.

«Сьогодні зроблено ще один крок для створення сучасної системи реабілітації військовослужбовців. Сподіваюся, що співпраця із благодійними організаціями буде розширюватись і якомога більше чоловіків і жінок будуть повертатись до лав Збройних сил або додому здоровими», — заявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

«Ми фокусуємося на створенні національної мережі реабілітаційних центрів для поранених військових. У рамках партнерства з Міністерством оборони вже на першому етапі планується відкриття інноваційного реабілітаційного центру. Ми створимо надсучасний заклад за світовими стандартами інклюзивності й технологічності, якому на сьогодні немає аналогів в Україні», — додала керівниця всеукраїнського проєкту RECOVERY Світлана Гриценко.

Схожі новини