Передплата 2024 ВЗ

ВРП дозволила взяти під варту суддів Київського апеляційного суду, яких викрили на хабарі

  • 04.12.2023, 20:30
  • 652

Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою чотирьох суддів Київського апеляційного суду, яких викрили на отриманні 35 тисяч доларів хабаря. За ці гроші вони начебто мали скасувати арешт майна у справі експрезидента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва

Фото: НАБУ
Фото: НАБУ

Про це повідомили ВРП, САП та «Центр протидії корупції».

Йдеться про суддів В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного та Юрія Сливу. Усі вони є підозрюваними у справі про ухвалення судового рішення щодо зняття арешту з літаків нібито за хабар. Як пише ZN.UA із посиланням на джерела в САП, судді ухвалювали рішення у справі колишнього президента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва.

Детективам НАБУ вдалося зафіксувати, що суддя Глиняний у розмові з Палеником нібито розповів, що у цій справі йому пропонують 15 тисяч доларів за зняття арешту, пише ЦПК. На що Паленик повідомив, що через Дзюбіна їм пропонують 25 тисяч доларів. Паленик припустив, що адвокати просто шукають, у кого дешевше розв’язати питання, а Глиняний нібито погодився, що кращою є вища пропозиція.

Як зазначається, під час розмов фігуранти обговорювали необхідність зміни тексту апеляційної скарги. Судді вважали, що апелянт має вказати, що він представляє титульного власника літаків.

За даними слідства, передача грошей відбулася 28 листопада. 10 тисяч доларів суддя-посередник залишив собі, а 25 тисяч — поклав у коробку з-під віскі для передання колегам. Під час обшуків у суддів знайшли гроші, надані як хабар. ЦПК пише, що гроші у судді Сливи знайшли у пачці з-під меленої кави.

Усі судді підозри заперечують; запевняють, що переховуватися чи втручатися у слідство не збираються.

Схожі новини