Передплата 2024 ВЗ

Кого пропонують на посаду голови Комітету з питань свободи слова

  • 29.11.2023, 17:05
  • 483

Фракція «Європейська Солідарність» зареєструвала постанову про призначення Ростислава Павленка Головою Комітету з питань свободи слова. Традиційно цей комітет належить опозиції

Як йдеться в заяві партії, «ЄС» — єдина парламентська фракція, яка не голосує за кадрові призначення влади, бюджет, що є важливим критерієм опозиційної фракції.

«Ми єдина політична група, яка виступила категорично проти політичної цензури на телеканалі Рада і в марафоні й публічно захищаємо свободу слова і право журналістів на професію, навіть в умовах воєнного стану.

Ми виступаємо проти свавілля з вимкненням незалежних телеканалів з системи Т3. Свого часу саме наша команда приймала закон про суспільне мовлення і роздержавлення медіа, ми чітко дотримуємося зобовʼязань України перед Радою Європи і ЄС щодо медіа.

Ростислав є керівником аналітичної служби «ЄС», він стоїть за авторством багатьох важливих законів і поправок, в тому числі в сфері медіа. Має беззаперечний авторитет в журналістському середовищі і точно зможе повернути життя в ледь живий комітет свободи слова", — йдеться в заяві.

Схожі новини