Передплата 2024 «Добра кухня»

Депутати вимагають проголосувати постанову про відставку Шуфрича з голови комітету

  • 15.09.2023, 12:16
  • 520

«Європейська Солідарність» вимагає від Голови ВР першим питанням найближчої пленарної сесії, яка відбудеться наступного тижня, винести давно зареєстровану постанову про відставку Шуфрича з посади голови комітету свободи слова

Про це на своєму телеграм-каналі пише співголова фракції Ірина Геращенко.

«Європейська Солідарність» давно зареєструвала постанову про звільнення Шуфрича з посади голови комітету свободи слова. Але керівництво ВР і «слуги» це блокували. Навіть нахвалювали Шуфрича за конструктивну співпрацю", — нагадала депутатка.

«На жаль, наша фракція єдина публічно вимагала відставки цього персонажа. А ще за позовами Шуфрича проти Петра Порошенка й досі розслідується кілька кримінальних справ ДБР. Зокрема, про контрнаступ. На думку Шуфрича, наказ Верховного Головнокомандуючого про звільнення Донецька і Луганська в 2014 був державною зрадою і ДБР з 2019-го, відразу після інавгурації Зеленського взялася за це розслідування», — зауважує Геращенко.

«У ВР також без реакції „слуг“ лежать наші зареєстровані законопроєкти про позбавлення мандатів всіх ОПЗЖистів. Хоч давно прийшов час нарешті це проголосувати. Сподіваюся, депутати з „Голосу“, які навіть не давали нам спільну перерву до виступу з вимогою відставки Шуфрича, цього разу підтримають нашу позицію», — пише Геращенко.

«Слугам», які закривали очі на Шуфрича як голову комітету навіть після повномасштабного вторгнення й називали його надійним партнером, має бути соромно. Якщо це можливо, звичайно. Й звичайно, варто повернути свободу слова в Україну", — наголошує депутатка.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень