Передплата 2024 «Добра кухня»

Серед членів НАТО є рішучість далі підтримувати Україну у боротьбі з російською агресією, — Блінкен

  • 29.11.2023, 14:35
  • 327

Союзники обговорювали довгострокову підтримку України

Ентоні Блінкен. Фото із сайту ЕРА
Ентоні Блінкен. Фото із сайту ЕРА

Про це заявив ​​Держсекретар США Ентоні Блінкен.

«Маю сказати вам: коли я слухав усіх наших колег за столом, усі висловлювалися за потужну і тривалу підтримку України. Дехто ставив питання, чи США та інші союзники НАТО мають і далі підтримувати Україну… Відповідь сьогодні у НАТО дуже чітка і непохитна: ми маємо і будемо підтримувати Україну. Забезпечити, щоб агресивна війна РФ стала її стратегічною поразкою, зараз настільки ж важливо, як у той момент, коли Кремль розпочав цю війну», — зазначив держсекретар.

Блінкен нагадав, що для повітряних ударів по Україні рф використовує безпілотники, сконструйовані Іраном, а Північна Корея також почала надавати Росії військову підтримку.

«Ставки для усіх нас зрозумілі… Ми маємо надіслати чіткий сигнал, що жодна країна світу не може змінювати кордони силою. Це в інтересах кожного із союзників і в інтересах багатьох країн, які не є членами Альянсу», — наголосив Блінкен.

Держсекретар додав, що союзники зараз не лише надають Україні допомогу для того, щоб вона могла продовжувати оборонятися, але й на перспективу розбудовувати свої військові спроможності, щоб бути здатною стримувати можливу нову агресію і захищатися від неї.

«Додатковий бюджетний запит, який подав президент, є свідченням нашого власного зобов’язання для цієї мети, і ми очікуємо, що Конгрес затвердить його наступними тижнями», — додав Блінкен.

Він повторив, що в обговореннях почув від союзників готовність далі забезпечувати, щоби Україна мала усе необхідне, щоб оборонятися, повертати окуповані території і також ставати сильнішою з військової, економічної точки зору і як демократична держава.

«Я не чув про втому чи якісь кроки назад, навпаки — рішучість продовжувати… Думаю, усі союзники визнають: тут питання не лише у тому, що є правильним, а й у тому, що це у наших власних інтересах. Зокрема — для Сполучених Штатів», — додав Ентоні Блінкен, зазначивши, що безкарність і успіх рф неодмінно заохотить нових агресорів, і це може статися у будь-якій частині світу.

Схожі новини