Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

НАТО має зброю, яка допомогла б Україні досягти прориву, — міністр

  • 29.11.2023, 11:40
  • 756

країни-члени НАТО мають зброю, яка може забезпечити Україні «технологічний прорив», про який раніше говорив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Фото НАТО
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Фото НАТО

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс під час пресконференції у Брюсселі перед зустріччю глав МЗС НАТО.

Як наголосив Ландсбергіс, країни-члени НАТО надають таку зброю «третім країнам» замість України. Також глава МЗС Литви зазначив, що зброю, про яку він говорить, згадував у колонці для The Economist Валерій Залужний.

«Я знаю, що у нас зараз є озброєння, потрібне Україні. Воно тут, воно не використовується, ми відправляємо його до третіх країн, ми його продаємо куди завгодно, але не відправляємо Україні», — зауважив Ландсбергіс.

Також він вважає, що у Залужного ця зброя дала б можливість «адаптувати стратегію» і добитися результатів на полі бою.

Ландсбергіс додав, що рф розпочала війну «проти нас всіх» і він дивується, що росію досі запрошують на засідання міжнародних організацій, маючи на увазі зустріч Ради міністрів ОБСЄ у Скоп'є 30 листопада.

«Скільки разів можна повторювати цю помилку?.. Ми знову запрошуємо Росію обговорювати те, що не тільки прямо суперечить нашим інтересам, а й [загрожує] нашому існуванню», — підсумував посадовець.

Схожі новини