Передплата 2024 ВЗ

Німеччина продовжила тимчасовий захист для українців

  • 24.11.2023, 16:55
  • 1 038

Німеччина продовжила термін тимчасового захисту біженців з України до 4 березня 2025 року. Дозволи на проживання для них подовжать автоматично

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

«Посвідки на проживання біженців з України, які втекли від російської агресії та отримали захист у Німеччині, діятимуть до 4 березня 2025 року. Федеральне міністерство внутрішніх справ передбачило це у своїй постанові. Сьогодні Федеральна рада затвердила цю постанову», — йдеться у повідомленні.

Як відомо, українським біженцям «не потрібно подавати заяву на продовження свого статусу проживання, і не потрібно жодних пов’язаних із цим зустрічей з імміграційною владою. Підставою для подальшого продовження тимчасового захисту є рішення країн-членів ЄС наприкінці вересня 2023 року».

«Усі, хто був змушений тікати від війни, залишаться в безпеці з нами і матимуть доступ до освіти та ринку праці. Ми продовжили термін статусу захисту біженців України. Дозволи на проживання автоматично діють до 4 березня 2025 року, без необхідності біженцям з України знову відвідувати імміграційну службу», — пояснила федеральна міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер.

За її словами, Німеччина й надалі захищатиме життя багатьох українців і тісно підтримуватиме Україну. Зараз у Німеччині проживають майже 1,1 млн осіб, які в'їхали до країни з 24 лютого 2022 року у зв’язку з російською агресією проти України. З них майже 350 тисяч — діти та молодь до 18 років. Приблизно дві третини дорослих біженців — жінки.

Схожі новини