Передплата 2024 ВЗ

Чотирьох окупантів взяли у полон бійці нацгвардії на Запорізькому напрямку

  • 14.11.2023, 16:15
  • 942

На Запорізькому напрямку бійці Нацгвардії поповнили обмінний фонд чотирма військовослужбовцями рф

Полонений. Фото:Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України
Полонений. Фото:Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України

Про це повідомляє Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України.

«Бійці Військова частина 3017 Національної гвардії України на Запорізькому напрямку поповнили обмінний фонд чотирма військовослужбовцями рф. Такий результат однієї зі спроб противника відновити втрачені позиції на Запорізькому напрямку», — повідомляють військові.

Вилучені у полонених документи свідчать, що троє загарбників — зі 136-ї окремої мотострілецької бригади рф, та ще один — з 1430-го мотострілецького полку територіальних військ російської федерації. Двоє з них — контрактники. Полонені говорили завченими фразами, мовляв, прибули в Україну, нібито захищати мирне населення від «нацистів» та звільняти «свої» землі. Водночас намагалися переконати українських захисників, що вони служать менше, ніж рік, і за цей час не отримали належної бойової підготовки та не воювали, що підрозділи морально розкладаються та не мають мотивації виконувати штурмові дії.

Крім того, один з полонених розповів, що вже відмовлявся від участі у бойових діях, після чого був відправлений на «яму», і що на фронт повернувся через страх тюремного ув’язнення. За словами затриманих, росіян мобілізують, погрожуючи кримінальною відповідальністю за відмову від участі у так званій «спецоперації» строком від 8 до 15 років позбавлення волі, натомість обіцяють перспективу швидкого збагачення та соціальні гарантії.

Схожі новини