Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині судитимуть наркозбувачів, які щомісяця заробляли близько 12 млн грн

  • 10.11.2023, 16:45
  • 490

На Львівщині Служба безпеки знешкодила діяльність ОЗУ, яке спеціалізувалось на виготовленні, контрабанді та збуті важких наркотиків на території України. Щомісячний «дохід» зловмисників від наркобізнесу становив майже 12 млн грн

Фото: Управління СБ України у Львівській області
Фото: Управління СБ України у Львівській області

«У ході слідчих дій оперативники встановили, що наркоділки налагодили канал контрабандного постачання прекурсору псевдоефедрин з країн Європи та Середземномор’я з подальшим збутом „товару“ на території нашої держави. Як виявилося, організатором „схеми“ був 29-річний уродженець Львівщини, який залучив до злочинного угруповання ще чотирьох осіб. Встановлено, що у Львові ділки налагодили функціонування нарколабораторії де випарювали прекурсор — „чистий псевдоефедрин“. В подальшому його використовували для виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини — метамфетамін. Згодом ділки розфасовували та розповсюджували „товар“ по території України з допомогою компаній логістичних перевезень».

Правоохоронці затримали всіх учасників наркоугруповання.

В ході обшуків у приміщенні нарколабораторії та за адресами фігурантів провадження вилучено чергову партію наркотиків готових до відправлення:

  • близько 3 кг прекурсору псевдоефедрин;
  • понад 260 грам кокаїну;
  • грошові кошти;
  • вогнепальну зброю та набої;
  • інші докази протиправної діяльності.

Вартість вилученого «товару» за цінами «чорного ринку» становить майже 3 млн. грн.

Судитимуть фігурантів за трьома статтями Кримінального кодексу України: Матеріали справи скеровано до суду.

Схожі новини