Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Форум вільної Росії організував аукціон на підтримку російських і білоруських добровольців: зібрали 50 тисяч євро

  • 10.11.2023, 14:10
  • 534

9 листопада у Вільнюсі відбувся благодійний аукціон, організований Форумом вільної Росії спільно з гуманітарною ініціативою Action4. life, — на підтримку російських і білоруських добровольців, які воюють у лавах Збройних сил України проти путінської окупаційної армії

Фото: forumfreerussia.org
Фото: forumfreerussia.org

«Це дуже важливий психологічний рубіж, — вважає співзасновник Форуму вільної Росії Гаррі Каспаров. — Звісно, ми розуміємо, що суми, які можуть бути зібрані на подібних заходах, на загальному тлі підтримки України від країн Заходу — крапля в морі. Але це важлива крапля, оскільки в лавах російської опозиції нема єдиного розуміння того, як реагувати на успіхи Збройних сил України. Багато хто досі не в змозі вимовити без запинки: „Війна — злочинна, режим — нелегітимний, Крим — український“. А ті, хто може вимовити, часто не готові зробити наступний крок і визнати: нам необхідно допомагати Україні - вистояти в цій війні, відбити путінську агресію, завдати вирішальної поразки окупаційній армії, звільнити всі українські території. І тим самим підготувати ґрунт для змін у Росії - щоб у неї з’явився історичний шанс вибратися з болота тоталітаризму. У цій війні можна провести шахову паралель: є „білі“ і „чорні“. Але, на відміну від шахової партії, вона не може закінчитися нічиєю. Або виграє Україна — і виграємо всі ми, громадяни Вільного світу, або перемагає путін, і навіть якщо це часткова перемога, її наслідки будуть катастрофічними для всіх. Україна, яка веде війну від імені всього Вільного світу, має право розраховувати на нашу підтримку. І наш аукціон — повторюю, крапля в морі, але все ж таки важливий крок, бо фундамент стосунків із майбутньою звільненою Україною закладається вже сьогодні».

Як повідомляють організатори, під час аукціону вдалося зібрати понад 50 тисяч євро. Серед лотів картини, роботи польських та українських художників і дизайнерів, пам’ятні марки, прапор України з автографами українських бійців, що проходять реабілітацію у Латвії, а також прапор РДК, що побував у Бєлгороді під час легендарних рейдів.

Схожі новини