Передплата 2024 ВЗ

Україна досі не отримала вимог від польських перевізників

  • 07.11.2023, 12:45
  • 334

Польські перевізники блокують три пункти пропуску з Україною: Корчова — Краківець, Гребенне — Рава-Руська, Дорогуськ — Ягодин. При цьому українська сторона досі не отримала офіційних вимог від протестувальників

Фури. Фото умовне
Фури. Фото умовне

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури наголошують, що блокування кордону шкодить інтересам обох країн.

«Перебуваємо у постійній комунікації з нашим Посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію. Станом на сьогодні офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони», — наголосили у відомстві.

У Міністерстві додали, що з інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування транспортного безвізу — тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги й окремі черги для вантажівок з номерами ЄС і порожніх, доступ до системи «Шлях».

"За наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів ми відкриті до конструктивного діалогу. Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані", — наголосили у Міністерстві.

Схожі новини