Передплата 2024 ВЗ

Українців атакують СМС-ки з пропозицією здати ЗСУ

  • 26.10.2023, 18:48
  • 663

Жителі різних областей України в соцмережах масово повідомляють про спам, що надійшов їм на телефон у вигляді текстового повідомлення. У ньому російською мовою пропонується обміняти інформацію про ЗСУ на гроші

Фото умовне
Фото умовне

Так, українці з Одеської та Харківської областей отримують сповіщення з пропозиціями «обміняти інформацію про ЗСУ на долари». Для цього пропонується перейти за посиланням на Telegram-канал.

«Громадянам рекомендуємо ігнорувати такі повідомлення і не переходити за посиланням від сумнівних контактів», — прокоментував MediaSapiens речник СБУ Артем Дехтяренко в коментарі ДМ media.

За його словами, Служба безпеки фіксує постійні спроби ворога дестабілізувати ситуацію всередині нашої країни.

«Подібні розсилки — це один з методів проведення цілеспрямованих інформаційно-психологічних операцій. Кожна така ІПСО перебуває у полі зору СБУ. І на будь-яку з них спецслужба має відпрацьовані алгоритми реагування та нейтралізації», — запевнив Артем Дехтяренко.

«Якщо вам надійшло повідомлення з таким текстом: „Меняем информацию о ВСУ на $. Вся информация в telegram …“, то у жодному разі не відкривайте його і не переходьте за посиланнями, які там розміщені», — наголошують у Центрі стратегічних комунікацій.

Українців закликають у жодному разі не реагувати на ворожі пропозиції та ігнорувати загарбників. Також не варто забувати, що за передачу даних про ЗСУ, критичну інфраструктуру та будь-яку іншу співпрацю з росіянами, настане кримінальна відповідальність за законом. Окрім того, це може дуже нашкодити захисникам України.

Схожі новини