Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині судитимуть злочинну групу, яка відправляла ухилянтів за кордон

  • 23.10.2023, 17:50
  • 577

На Львівщині судитимуть учасників ОЗГ, які організували канал незаконного переправлення військовозобов'язаних чоловіків за межі України

Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області

До складу організованої злочинної групи входили: організатор, 53-річний мешканець Волинської області та четверо його співучасників — троє чоловіків та жінка, мешканці Львівської та Волинської областей віком 44, 45 років та двоє 62-річних.

Відомо, що зловмисники, залежно від термінів перебування «клієнтів» за кордоном, свої послуги оцінювали у суму від 1000 доларів США. Якщо ж ухилянт не збирався повертатись в Україну — він платив 4500 доларів США. Загалом задокументовано 7 епізодів злочинної діяльності підозрюваних.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці у них виявили та вилучили: 3 мікроавтобуси, які вони використовували для незаконного перевезення військовозобов'язаних чоловіків за кордон, електронні носії інформації, гроші, виручені від незаконної діяльності та інші речові докази.

Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. За скоєне обвинуваченим загрожує покарання — позбавлення волі на термін від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади.

Схожі новини