Передплата 2024 «Добра кухня»

На Сумщині у виробників сурогату вилучили понад 2 тис. літрів спиртного та майже 2 млн грн

  • 23.10.2023, 15:32
  • 429

Правоохоронці викрили злочинців, які займалися незаконним виготовленням алкогольних напоїв, які, в тому числі становлять небезпеку життю та здоров’ю людей

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

За даними слідства, мешканці двох населених пунктів Сумщини організували збут незаконно виготовленого спирту етилового та підпільне виготовлення лікеро-горілчаних виробів. У їхніх діях вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч. 1 та ч. 3 ст. 204 КК України.

За результатами проведення обшуків виявлено та вилучено саморобну продукцію, зокрема майже 1 тис. літрів горілки, 280 літрів бренді, 970 літрів спирту, 39 блоків цигарок без марок акцизного податку, 2 авто, якими перевозили незаконно вироблений товар, та 1 млн 85 тис. грн. Також під час слідчих дій виявили гладкоствольну рушницю «ТОЗ-66» і набої до неї, які особи незаконно зберігали за місцем проживання.

Заходи проводила спільна міжвідомча група, до якої увійшли співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби, працівники Управління стратегічних розслідувань в Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та слідчі Слідчого управління ГУНП в Сумській області, за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

На цей час вилучена продукція передана для проведення експертних досліджень, після чого буде прийнято рішення щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочинної схеми. Тривають слідчі дії.