Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українські інженери пройшли підготовку у Великій Британії

  • 22.10.2023, 15:40
  • 549

Українські цивільні інженери пройшли спеціальний 2-тижневий курс у Великій Британії, щоб навчитися захищати критичну інфраструктуру від атак російських безпілотників і ракет

Фото: Міноборони Великої Британії
Фото: Міноборони Великої Британії

Про це повідомили у Міноборони Великої Британії.

Таке навчання має допомогти Україні краще планувати захист своєї інфраструктури від російських атак. Навчання проходили на британському газовому заводі, військовому злітно-посадковому майданчику та в порту.

Інженерам розповідали, як визначити найбільш уразливі елементи критичної інфраструктури, потенційні відстані вибуху та вплив різної зброї та вибухівки. А також — де найкраще розташувати фізичні та повітряні бар'єри, щоб краще захистити об'єкти від атак.

Двотижневі навчання були розроблені та проведені на прохання України для вдосконалення захисту її енергетичного сектору. Ці курси були складнішими за попередні, які зосереджувалися лише на основних заходах захисту.

На навчаннях зібралися українські професіонали з різних секторів енергетики, водопостачання, транспорту та академічних галузей. Тренінги дали їм знання та досвід, якими ті можуть обмінюватися з колегами, що зрештою підвищить стійкість критичної інфраструктури України.

«Українські учасники були надзвичайно вмотивовані та зможуть застосувати спеціалізовані заходи захисту та методи оцінки інфраструктури, надані на цьому курсі, щоб підтримати свою країну», — підкреслив британський майор Майкл Суддабі.

Курс базувався на кількох реальних сценаріях, щоб надати українським інженерам можливість попрактикуватися в розробці планів і реалізації практичних рішень.

Схожі новини