Передплата 2024 ВЗ

Ракета, що влучила у лікарню в Газі, була випущена з території Палестини — AP

  • 22.10.2023, 09:35
  • 708

Ракета, що 17 жовтня влучила в лікарню Аль-Ахлі в Газі була випущена з території Палестини й збилася з курсу

Фото: AP
Фото: AP

Про це йдеться в аналізі Associated Press.

Агентство зазначає, що проаналізувало більше десятка відео, зроблених до, під час і після вибуху в лікарні, а також супутникові знімки та фотографії.

Зазначається, що головне відео в аналізі опубліковане незадовго до 19:00 за місцевим часом, коли арабомовний канал Al Jazeera вів пряму трансляцію панорами міста Газа. Під час розмови кореспондента камера повернулася, щоб показати залп ракет із землі неподалік.

Одна з випущених ракет, як здається, відхилилася від інших, які летіли в бік Ізраїлю, раптом розкололася й уламками впала на землю.

Через декілька секунд на відео видно потужний вибух у тому ж самому районі — на місці лікарні Аль-Ахлі, додає AP.

Друге відео, зняте з камери в Ізраїлі в той самий час, що й кадри Al Jazeera, показує шквал із принаймні 17 ракет, які запускаються зсередини Гази, перш ніж потужний вибух освітлює горизонт на палестинській стороні кордону.

Третє відео ізраїльської інформаційної станції Channel 12, зняте з камери на верхньому поверсі її будівлі в місті Нетівот, приблизно за 16 кілометрів на південний схід від лікарні в Газі, також зафіксувало шквал ракет, випущених о 18:59.

О 19:00, через хвилину після вибуху, військове крило ХАМАС «Бригади Аль-Касам» повідомило у своєму Telegram-каналі, що «обстріляло окуповане місто Ашдод залпом ракет».

Через кілька хвилин «Ісламський Джихад», угруповання, яке співпрацює з ХАМАС, також опублікувало у Telegram, що завдало ракетного удару по Тель-Авіву у відповідь на «різанину мирних жителів». Протягом наступної години з’явилося ще п’ять постів від угруповань бойовиків, які повідомляли про ракетні удари по Ізраїлю.

Схожі новини