Передплата 2024 «Добра кухня»

Неймовірна історія порятунку: діти, які отримали органи від дитини-донора, повертаються додому

  • 11.10.2023, 16:20
  • 510

Двоє дітей та юнак, яким у Першому медоб'єднанні Львова пересадили органи від третьої в історії України дитини-донора, уже повертаються додому

Фото Першого медичного об'єднання Львова
Фото Першого медичного об'єднання Львова

11-річний Владик мав важку хворобу серця — воно могло зупинитися будь-якої миті. Він отримав новий здоровий орган і тепер повноцінно та активно жити.

8-річний Гена із півторарічного віку страждав на ниркову недостатність. Уже чотири роки він очікував на донорський орган. Тепер, завдяки рішенню батьків загиблої дитини-донора, Гена повертається додому на Харківщину із новим здоровим органом..

18-річний Іван теж уже відновився після трансплантації нирки.

Як повідомляли медики раніше, під час цієї мультиорганної трансплантації у Першому медоб'єднанні Львова шанс на повноцінне життя отримали п’ять пацієнтів — ще 20-річний хлопець та однорічний малюк, за станом якого після трансплантації пильно стежать львівські медики.

П’ять життів врятували рідні 15-річного хлопчика, який раптово помер через набряк мозку. Його неможливо було врятувати. Батьки хлопчика ухвалили рішення погодитися на посмертне донорство органів. Їхній син став третьою дитиною-донором в історії української медицини.

Схожі новини