Передплата 2024 ВЗ

ХАМАС завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю (ФОТО, ВІДЕО)

  • 07.10.2023, 10:40
  • 677

Бойовики Сектору Газа намагаються проникнути у південне поселення

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Десятки ракети випустили у бік Ізраїлю зі сторони Сектора Гази. На Півдні країни стверджують про зіткнення армії з бойовиками.

Щонайменше одна ракета влучила в будівлю в регіональній раді Гедерот, загинула 60-річна жінка.

«ХАМАС провів комбіновану операцію, що включає ракетний обстріл і проникнення терористів на територію Ізраїлю. ЦАХАЛ захищатиме жителів Держави Ізраїль, а терористична організація ХАМАС заплатить дуже високу ціну. Ми закликаємо громадськість дотримуватися вказівок Командування тилу і залишатися поблизу територій, що охороняються, а жителів районів, що межують з Газою, просимо залишатися вдома», — йдеться в заяві Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

ЦАХАЛ також заявив, що ракети впали у кількох містахта населених пунктів, у тому числі в Тель-Авіві, де, за першими повідомленнями ізраїльських ЗМІ, було зафіксовано пряме влучання в житловий будинок.

Відомо також про пряме влучання ракети по будівлі в Ашкелоні. У місті спалахнули десятки автомобілів.

Окрім того, ЦАХАЛ підтвердив, що, крім ракетного обстрілу, «терористи намагалися проникнути в одне з південних поселень».

Відомо, що до цього часу допомогу медиків отримали 16 осіб по всій країні. Зокрема двоє людей перебувають у критичному стані, а шестеро у стані середньої тяжкості.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що збирає високопосадовців служби безпеки на нараду, а міністр оборони Йоав Ґалант прямує до Гедерота.

Схожі новини