Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Просить в Бога Перемоги

Євдокія Рафальська — найстарша жителька Трускавця. Минулого тижня їй виповнилося 101 рік! Із цієї нагоди до пані Євдокії навідались гості з Трускавецького територіального центру соціального обслуговування. Довгожительку тепло привітали. Вручили грошову допомогу з мерії

Євдокія Рафальська у день, коли їй 100 років виповнилось. Фото пресслужби Трускавецької міськради.
Євдокія Рафальська у день, коли їй 100 років виповнилось. Фото пресслужби Трускавецької міськради.

… Нелегкою, дуже щедрою на різні випробування та труднощі виявилась її доля. Народилась пані Софія 30 вересня 1922 року в Трускавці. Походить, як інформує пресслужба Трускавецької міської ради, з родини Божик та Шологон. Свого часу її життєва дорога «загорнула» до Ялти, де тамтешнє медичне училище закінчила.

Учасниця Другої світової війни. Разом із чоловіком народили та виховали двох доньок. Одна з них працювала вчителькою англійської мови у тодішній середній школі № 2 Трускавця, а друга — лікарем-лаборантом у санаторії «Батьківщина», тому самому, де пані Євдокія свій медсестринський обов’язок виконувала. На жаль, лише їй одній з цілої сім'ї Рафальських Богом був відмірений довгий життєвий шлях. Майже півстоліття без чоловіка живе. Найближчої людини не стало 47 років тому. Через деякий час у кращий світ і доньки відійшли. Дякувати Богові, це не зламало сьогоднішню довгожительку. Завжди була доброю до людей. Радіти за когось, не злоститись, не нарікати на те, що випало тобі - це риси, які дуже «дорого коштують», завжди підкуповують. Всі про це знаємо, але випромінювати добро, принаймні словом підтримувати інших, коли самому чи не найважче доводиться, дано не всім. Пані Євдокії це вдається. Цим, а також професійними знаннями та працелюбністю підкуповувала. Завжди мала повагу та авторитет у колективах, де працювала — на пенсію пішла після 55 років загального трудового стажу з Бальнеозокерітної лікарні № 1. Роки, звісно ж, беруть своє. Але й тепер, відзначивши свій сто перший День народження, ця незвична жіночка залишається стоїком. Просить в Бога Перемоги над рашистським окупантом та миру на нашій землі, за Україну молиться. Живе пані Євдокія у свого зятя Віталія.

Схожі новини