Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Арестович потрапив у скандал через сексизм

  • 28.09.2023, 18:30
  • 2 043

Колишній радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович потрапив у скандал через те, що на платних семінарах робив сексистські заяви, а також описував насильство, яке нібито хочеться застосувати до жінок

Олексій Арестович. Фото з мережі
Олексій Арестович. Фото з мережі

Журналістки Яна Брензей та Емма Антонюк на своєму YouTube-каналі «Палає» опублікували відео з вирізками із двох платних семінарів Арестовича.

Там він називає жінок «істотами» та говорить про бажання «задушити» їх. Водночас чоловіків він вважає «богами» та «ідолами», яких треба возвеличувати.

«Хлопчики, доки нас дівчатка не чують, і ми можемо з вами нормально і відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити! Причому душити, не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тр*хнути, а коли набридне чи звикли, наїлись — далі хочеться придушити на*рін, щоб її ніколи не було. І після цього роки три не розмикати пальців, доки гарантовано не задушиш. З цим їхнім ниттям, з тривожністю, зі спробами контролювати, каструвати, нікуди не пускати», — висловився Арестович.

Згодом народна депутатка від «Голосу» Інна Совсун повідомила, що звернулася до правоохоронних органів стосовно заяв Арестовича.

«Зізнаюся, в мене не вистачило нервів подивитися відео цього семінару. Але читаючи розшифровку, мені це дуже нагадало про злочини росіян на окупованих територіях. І якщо якийсь учасник цього „семінару“ потім спробує задушити жінку — тоді ті, хто постійно запрошував Арестовича на телемарафон, мають знати, що це і їхня відповідальність», — йдеться у дописі Інни Совсун у Facebook.

За її словами, може йтися про правопорушення згідно зі статтею 300 Кримінального кодексу — поширення відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості.

Схожі новини