Передплата 2024 ВЗ

Британські сапери навчають українських військових, — ЗМІ

  • 25.09.2023, 08:45
  • 493

Військові Великої Британії навчають українських інженерів розміновувати великі території

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

«Тренінг розпочався ще минулого листопада, і кожен курс тривав кілька тижнів. Зазвичай до нього входять «лише кілька десятків досвідчених українських саперів», — йдеться в повідомленні.

Концентрація мін в окупованих рф регіонах уповільнила контрнаступ України, обмеживши територіальні завоювання на сході та півдні. Україна сподівається, що з посиленням підготовки з розмінування звільнити окуповані території стане легше.

Штабний сержант Кевін Енгстром розповів BBC, що британці навчають українських військових золотому стандарту розмінування, який передбачає час і терпіння. Однак він додає, якщо безпосередньою загрозою є стрілянина, то процес не завше може бути повільними та методичними. Британські інструктори також коментують швидкість українських солдатів.

«Вони дуже швидкі. Перший раз, коли я відправлявся в Афганістан, я був повільним. Вони справляються краще», — зазначив британський військовий.

Британські інструктори порівнюють розмінування з розгадуванням головоломки чи грою в шахи. Справжнім завданням є спроба з’ясувати, де є мінні поля, і чому вони там встановлені. Часто це відбувається навмисно, щоб залучити війська, які потім можуть стати ціллю артилерії.


Джерело: BBC

Схожі новини