Передплата 2024 «Добре здоров’я»

російська делегація на чолі з Лавровим привезла з саміту G20 холеру

  • 22.09.2023, 10:50
  • 1 877

Член делегації Міністерства закордонних справ росії, яку очолював Сергій Лавров, заразився холерою під час саміту G20 в Індії

Сергій Лавров. Фото з мережі
Сергій Лавров. Фото з мережі

Про це у четвер, 21 вересня, повідомив російський Telegram-канал Baza.

Повертаючись до рф він перебував на одному літаку з журналістами пулу російського МЗС та, ймовірно, контактував з очільником російського зовнішньополітичного відомства.

У пасажирів взяли аналізи, а вже через два дні з’ясувалося, що один із членів російської делегації підхопив на саміті холеру.

За даними Baza, чоловіка поклали до інфекційної лікарні. Він лежить у боксі під наглядом і почуває себе добре.

Джерело стверджує, що заражений дипломат міг контактувати з Лавровим. Він перебував на одному борту з журналістами пулу МЗС, а Лавров та представник відомства Марія Захарова летіли іншим літаком.

Відомо, що після результатів тесту на холеру з журналістами зв’язалися представники МЗС, а потім медпрацівники. У них, а також у екіпажу, взяли аналізи та посадили на домашній карантин, проте 17 вересня частину журналістів взагалі госпіталізували.

За словами джерела, госпіталізація була схожа на примусову — журналістів, які не мали симптомів захворювання, помістили до інфекційної лікарні.

«Попри те, що аналізи показали відсутність зараження, їх тримають на „суворому“ режимі. Їм заборонено виходити на прогулянки та побачення з рідними», — йдеться у повідомленні.


Джерело: Baza

Схожі новини