Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вартість проїзду у маршрутках може зрости?

Львівські перевізники порушили питання щодо підвищення тарифу за проїзд у маршрутках і автобусах міста з 15 до… понад 20 гривень

Фото ВЗ
Фото ВЗ

Востаннє тарифи в громадському транспорті підвищували наприкінці травня 2022 року, коли був різкий стрибок вартості пального. Власники маршрутів кажуть, тепер головні підстави для перегляду тарифів — брак водіїв через низькі зарплати, подорожчання пального й запчастин.

Як пояснив «ВЗ» директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило, процедури перегляду тарифів у Ратуші ще не запустили, про це повідомлять додатково.

«Перевізники подали на розгляд свої розрахунки, — наголошує чиновник. — Але конкретних дат підвищення тарифів немає. Це буде ціла процедура аналізу складових тарифу. Ще минулого року перевізники хотіли понад 20 гривень за проїзд… Експерти міськради аналізують проєкт тарифу. Зазвичай деякі складові витрат вилучаємо, занижуємо і приводимо до економічно обґрунтованого рівня. Розуміємо, що тепер складові витрат змінилися. Вартість пального майже така сама, як у травні 2022 року… Маємо також великий дефіцит водіїв (в АТП бракує щонайменше 50 керманичів маршруток. — Авт.), ситуація потребує підвищення заробітної плати. Серед складових тарифу за проїзд — вартість шин, акумуляторів, комплектуючих».

Схожі новини