Передплата 2024 ВЗ

У Ратуші шукають захисника архітектурної спадщини

На прийом заявок від кандидатів — два тижні

У Львівській міськраді оголосили конкурсний відбір на посаду керівника управління охорони історичного середовища. Упродовж двох тижнів прийматимуть заявки від охочих обійняти цю посаду. Кандидатів вивчатимуть прискіпливо — через недавній гучний скандал, у якому фігурував тодішній в.о. керівника цього управління Георгій Корнєєв. Чиновник виявився хабарником і особою з проросійськими поглядами.

Нагадаємо, у серпні 28-річного Георгія Корнєєва працівники СБУ затримали на хабарі. За 1500 доларів чиновник обіцяв підприємцю посприяти у погодженні певних документів. А згодом виявилося, що Корнєєв сповідував проросійські погляди. 2015 року дав інтерв'ю російським пропагандистам, в якому стверджував, що львів'яни підтримують федералізацію та створення «Галицької республіки»…

Після цього скандалу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко пообіцяв провести відкритий конкурс на посаду керівника управління охорони історичного середовища.

Як повідомила керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради та в.о. керівника управління охорони історичного середовища Наталія Алєксєєва, роботу управління охорони історичного середовища нині переформатовують. «Провели співбесіди з працівниками, реорганізували процеси в управлінні, додатково оснащуємо офіс відеокамерами. Але основне навантаження завжди лягатиме на керівника управління, — каже чиновниця. — Тому оголошуємо відкритий відбір кандидатів на посаду керівника управління охорони історичного середовища і впродовж наступних двох тижнів будемо збирати анкети. Процес відбору кандидатів буде максимально прозорим. До конкурсної комісії залучать експертне середовище. Зокрема, вже маємо згоду керівниці Центру міської історії Софії Дяк та керівниці БФ „Спадщина UA“ Ганни Гаврилів долучитися до складу комісії. Сподіваємось ще залучити фахівців з наукових установ — НУ „Львівська політехніка“, Академії мистецтв».

Схожі новини