Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Телеведучий звинуватив журналістів в отруєнні Ющенка: деталі

  • 11.09.2023, 19:20
  • 4 356

Телеведучий Сергій Іванов назвав агентами російської фсб та звинуватив в отруєнні Ющенка Віталія Портникова, Мирославу Барчук та Сергія Руденка

Сергій Іванов. Фото із мережі
Сергій Іванов. Фото із мережі

Телеведучий і блогер Сергій Іванов у своєму розслідуванні про нібито проросійську діяльність голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, депутата від «Слуги народу» Данила Гетманцева, зокрема, заявив про причетність українських журналістів Сергія Руденка, Віталія Портникова й Мирослави Барчук до отруєння третього президента України Віктора Ющенка.

Інфографіку під назвою «Агенти ФСБ — учасники отруєння Ющенка» показали на перших хвилинах матеріалу про Гетманцева, який вийшов на каналі «Ісландія» 7 вересня.

Зокрема, Сергій Іванов назвав «Еспресо» та низку інших телеканалів наведених в інфографіку причетними певною мірою до отруєння Ющенка, а також «викинутими з інформаційного простору».

Звинувачення Іванова прокоментувала ведуча телеканалу «Еспресо».

"Судячи з тексту фрагмента, весь «Еспресо» брав участь в отруєнні Ющенка. Що «Еспресо» не існувало в 2004 році, то дрібниці. Хоча Сергій Іванов міг би це й знати, коли сам влаштовувався на «Еспресо» працювати, що з’явилося «Еспресо» в 2013 році. Але то вже таке. Після трьох шановних колег, які, за версією Іванова, отруїли Ющенка, вже якось не дивно, що у Сергія Ющенка травив ще й неіснуючий тоді телеканал.. Цікаво, це у Сергія Іванова заздрість до талановитих колег? Чи, ой невже!?, замовлення «мочити» Портникова, Руденка і Барчук за їх погляди і публічну діяльність? Ця атака Сергія Іванова на журналістів і «Еспресо» якраз після того, як ГУР розказало, що росіяни розгорнули кампанію з провокування внутрішнього розколу в суспільстві і дискредитації українських політиків та суспільних діячів. До речі, паралельно з Івановим чомусь згадала про Ющенка і російська наймичка Діана Панченко. Дивна спільна методичка", — написала Ольга Лень.

Користувачі соцмереж теж прокоментували розслідування Іванова.

Зазначимо, Сергій Іванов народився в 1976 році в місті Зимогір'я Луганської області. Після школи вступив до Східноукраїнського університету, який закінчив в 1998 році за спеціальністю «правознавство», ставши юристом.

У 2009 році Іванов почав вести авторську колонку і був шеф-редактором місцевого луганського видання «Східний варіант». Також у нього був блог «applecrysis» на Луганському порталі «ТОП» і в Livejournal.

У 2014 році Іванов розпочав співпрацю з «Українською правдою», але в листопаді 2015 припинив спільну діяльність. Іванов звинуватив власницю «Української правди» Олену Притулу і журналіста видання Сергія Лещенка в інформаційних вкидання і виконанні «замовлень» російського олігарха Костянтина Григоришина, а через нього — і держави-агресора Росії.

У 2016 році Іванов деякий час очолював портал «Еспресо TV», а потім почав роботу на телеканалі «1 + 1», де до 2019 року разом з Наталією Мосейчук вів програму «Право на владу».

З 2019 року Іванов має авторську програму «Антиподи», яка виходить на YouTube-каналі ISLND TV.

Як відомо, 5 вересня 2004 року Ющенко, бувши кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом СБУ, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку. Лікарі заявили, що Ющенко отруєний діоксином. Отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п’ять днів до госпіталізації. Пізніше були кілька експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

Схожі новини