Передплата 2024 «Добра кухня»

Гуманітарна допомога музеям України від німецьких благодійників

  • 06.09.2023, 16:15
  • 1 020

Цими днями для музейних установ України передали дві фури гуманітарного вантажу від німецьких партнерів. Уся допомога буде розподілена у музеї десятьох областей України для збереження культурних цінностей, будівель, церков

Гуманітарна допомога музеям. Фото: Львівська обласна рада
Гуманітарна допомога музеям. Фото: Львівська обласна рада

Про це розповів голова Західноукраїнської спілки музеїв, директор КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» Ігор Тимець повідомляє Львівська обласна рада.

Реалізували дану ініціативу Центр допомоги мистецтву України, Інститут історії та культури німців у Східній Європі за фінансової підтримки уряду Німеччини, зокрема, Міністерства закордонних справ.

Ігор Тимець повідомив, що така гуманітарна місія триває уже другий рік з метою підтримки музейних установ України. Лише за минулий рік надійшло 15 фур допомоги. Це пакувальні матеріали, плівка, плити, коробки, риштування, осушувачі, зволожувачі, вогнегасники, генератори, зарядні станції, павербенки.

«Через повномасштабне вторгнення ми були змушені перемістити наші експонати у підвальні приміщення, не пристосованих до необхідних умов зберігання фондів, які потребують відповідного температурного режиму, рівня вологості. Тому допомога наших закордонних колег була дуже вчасною і цінною», — зауважив Ігор Тимець.

За його словами, загалом 270 музейних установ на території 13 областей України отримали необхідне.

«Ми не можемо допускати, щоб наші заклади культури працювали без резервного живлення, щоб наші унікальні експонати постраждали від перепадів температури чи відсутності сигналізації, — каже директор музею „Дрогобиччина“ Алла Гладун. — Ми щиро вдячні нашим організаціям та міжнародним партнерам за те, що розуміють нас у такий складний час і намагаються всіляко допомогти».

Схожі новини