Передплата 2024 ВЗ

Перед закупівлею курток Міноборони знизило вимоги щодо якості - ЦПК

  • 01.09.2023, 19:45
  • 774

Голова громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін заявив, що міністр оборони України Олексій Резніков був частиною схеми з закупівлі турецьких курток і штанів для Збройних сил України

Форма ЗСУ. Фото умовне
Форма ЗСУ. Фото умовне

Міністр змінив порядок контролю за якістю цього одягу перед укладенням контракту з турецькою фірмою Vector avia hava araçlari.

Про це він повідомив у своєму Telegram.

За його даними, 25 серпня 2022 року компанія Vector avia hava araçlari відправила до Міноборони комерційну пропозицію на постачання зимових курток і штанів. А 6 вересня Резніков видав наказ, який змінив порядок контролю за якістю речового майна, що постачається для Збройних сил.

«Цими змінами міністр значно занижує вимоги щодо якості одягу, детальні технічні характеристики якого раніше було розписано на 47 сторінках», — каже Шабунін.

Через 2 дні пропозицію затвердили, а вже наступного дня відомство підписало 3 контракти з турецьким постачальником Vector avia hava araçlari.

Шабунін стверджує, що за цими угодами племінник депутата від «Слуги народу» Геннадія Касая мав отримати 54 мільйони доларів із 100% передоплатою. Ба більше, племінник нібито входить до профільного для Міноборони комітету Верховної Ради з питань оборони.

Схожі новини