Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівщина готова до нового навчального року

Розповів на брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска

Попри військову агресію рф, Львівщина готова до нового навчального року — майже всюди є укриття. Торік за показниками очного навчання область мала перше місце в Україні. Цього сезону навчання розпочнуть 294 тисячі 11 учнів Львівської області, це орієнтовно стільки само, як минулого року. На кількість вплинули також учні з сімей ВПО. 227 тисяч учнів навчатимуться очно, 1470 — дистанційно, 64 тисячі учнів матимуть змішану форму навчання (Львів, Самбір, Дрогобич). Змішана форма навчання передбачена для тих шкіл, де компактне укриття і не можна одночасно помістити всіх учнів та вчителів.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

За останніх два роки на Львівщині відкрили 53 заклади дошкільного типу. Зараз працює 928 закладів дошкільної освіти. На сто місць в садках — 108 дітей. Колись цей показник був більшим — 120 охочих.

Олег Паска каже, в 538 із 928 дошкільних закладів є укриття. Хто не має власного укриття, уклав угоди із суб'єктами господарювання, аби на випадок тривоги дошкільнята ходили туди. Щодо середніх шкіл, то цьогоріч закрили 19 навчальних закладів середньої освіти. «Школярики» шкіл, які закрили через оптимізацію, скерували для перевезення ВПО та на потреби ЗСУ. Для потребуючих шкіл до кінця року обіцяють закупити 70 автобусів «Школярик». Зараз із 29 тисяч учнів сільських шкіл, 27 тисяч учнів перевозять автобуси.

Тим часом, з державного бюджету виділено 29,8 мільйона гривень на облаштування укриттів навчальних закладів Львівщини. Умови розподілу — школи, де навчаються не менше 400 учнів.

Схожі новини