Передплата 2024 ВЗ

Пінгвін отримав звання генерала норвезької армії

  • 21.08.2023, 20:35
  • 722

У Шотландії королівському пінгвіну, серу Нільсу Улафу III, який живе в Единбурзькому зоопарку, присвоїли звання генерала норвезької армії за те, що він «надав чудовий приклад іншим пінгвінам»

Фото The Royal Edinburgh Military Tattoo
Фото The Royal Edinburgh Military Tattoo

Птах тепер має титул генерал-майора, барона острова Буве й офіційного талісмана Його Величності Королівської гвардії Норвегії. Норвезькі солдати щороку надсилають йому рибу та різдвяні листівки.

Спеціальна церемонія вручення серу Нільсу його нового титулу відбулася в контактному зоопарку Penguins Rock в Единбурзі. На ній були понад 160 гвардійців у формі.

Як відомо, у 1961 році норвезька королівська гвардія брала участь у Королівському единбурзькому військовому параді військових оркестрів. Майору Нільсу Егелієну сподобалася колонія пінгвінів у зоопарку. Він знайшов схожість між ходою королівських пінгвінів і маршем солдатів норвезької королівської гвардії. Згодом, у 1972 році, королівський пінгвін став символом норвезької королівської армії. Його назвали на честь майора Нільса Егелієна і короля Норвегії Улафа, який був тоді на троні. Зокрема, сер Нільс Олав у 2008 році отримав лицарське звання (це схвалив король Норвегії).

Схожі новини