Передплата 2024 «Добра кухня»

7 експравоохоронцям, які допомагають росіянам на окупованих територіях, повідомлено про підозру

  • 20.08.2023, 15:30
  • 475

Державне бюро розслідувань протягом тижня оголосило підозри сімом експравоохоронцям, які співпрацюють з росією на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської та Запорізької областей

Зрадники. Фото: ДБР
Зрадники. Фото: ДБР

Про це 20 серпня повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що 5 колишніх правоохоронців Луганщини обійняли в окупантів різні посади, в тому числі слідчого та дільничного. Один з них працює в окупаційній комендатурі та закликає населення добровільно здавати зброю. Всі фігуранти брали участь у створенні пропагандистських сюжетів для російських ЗМІ.

Їм повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 15 років, з конфіскацію майна.

Колишню заступницю керівника відділу одного з правоохоронних органів Маріуполя підозрюють у держзраді. Вона сприяла «налагодженню» роботи за російським законодавством. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

А у Запорізькій області працівники ДБР повідомили про підозру колишньому правоохоронцю з Якимівки. Він брав активну участь у розшуку та затриманні місцевих мешканців, які були налаштовані проти незаконної окупаційної влади та чинили опір ворогу.

Колишньому правоохоронцю повідомлено про підозру у державній зраді.

Схожі новини