Передплата 2024 «Добрий господар»

За час облоги Маріуполя окупанти вбили 101 дитину

  • 19.08.2023, 18:45
  • 1 501

Маріупольська міська рада оприлюднила списки дітей, яких вбили російські загарбники у 2022 році

Напис "Дети" біля драмтеатру у Маріуполі. Фото з мережі
Напис "Дети" біля драмтеатру у Маріуполі. Фото з мережі

Про це в Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада.

«Згідно списку окупантів — 101 маріупольська дитина, з них тих, що можна опізнати 87. Отримані дані дозволили нам варіфікувати кількість дітей, які загинули під час облоги Маріуполя. Страшна цифра — 147 діточок. Нажаль, розуміємо, що це число може бути більшим. Це жахлива інформація і весь цивілізований світ має знати, яку трагедію принесла росія в Україну та в наш український Маріуполь. Але світ має не тільки знати, а разом з нами домогтися того, щоб кожен воєнний злочинець отримав справедливе покарання», — написав мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Завдяки Маріупольському спротиву вдалося отримати список вбитих дітей в Донецькій області за 2022 рік. Маріупольські діточки пройшли через реєстрацію в моргах на тимчасово окупованих: Маріуполь, Мангуш та Новоазовськ. Дані, що підтверджують окупанти — 101 маріупольська дитина, що загинула саме в Маріуполі під час безжального бомбардування міста з боку російських загарбників.

«Ми викладаємо частину цих документів (з дотриманням умов закону Про захист персональних даних), розуміючи важливість інформації, але особливо чутливим не рекомендуємо їх читати. За кожним пунктом — жахлива людська трагедія. Деяким з цього списку не було і року. Ніколи не пробачимо. Як і не заспокоїмось поки кожен російський воєнний злочинець не понесе покарання за те зло, яке вони принесли на нашу землю», — написали в міській раді.

Мер міста також запевнив, що буде зібрано підтверджуючі зазначений жахливий факт документи та направлено заяву до правоохоронних органів з метою внесення даних про скоєний злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань для притягнення до кримінальної відповідальності, адже кожен злочинець повинен бути покараний.

Схожі новини