Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Співвласники компаній Rozetka і «Нової пошти» заявляють про тиск з боку влади

  • 14.08.2023, 09:45
  • 764

Ставлення органів влади до бізнесу після позитивної динаміки на початку війни знову стало погіршуватися та супроводжується посиленням тиску

Нова пошта. Фото умовне
Нова пошта. Фото умовне

Про це заявили учасники iforum2023, що відбувся в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами співзасновника Rozetka Владислава Чечоткіна, ситуація є набагато кращою, ніж у часи президента-втікача Віктора Януковича, проте — набагато гірше, ніж до великої війни. Він також додав, що порівнюючи з 2021 роком, тиск посилився.

Чечоткін додав, що податкова служба регулярно перевіряє діяльність компанії, зокрема навіть організованих нею Пунктів незламності.

«У нас нічого не знаходять і штрафують на суму, за яку ми, на їхню думку, не будемо сперечатися. Тобто, це якісь мінімальні суми штрафів. Але вони заважають. Але вони перевіряють. Але вони часто зупиняють роботу тощо», — додав Чечоткін.

Він зазначив, що такі постійні перевірки вже стали рутиною.

«Загалом, це вже виглядає, як іде на вулиці дощ — потрібно взяти парасольку і йти на вулицю», — сказав бізнесмен.

Також співвласник компанії експрес-доставки «Нова пошта» Володимир Поперешнюк заявив, що підприємці змогли вільно видихнути у 2022 році, проте ситуація знову почала погіршуватися.

«Підприємці змогли вільно видихнути в березні (2022 року — ред.), коли було скасовано мита, запроваджено податкові пільги, і зараз усе повертається назад, до довоєнного часу. Коли владі було страшно і вона розуміла, що все може „накритися“, вони дали свободу підприємцям, коли вже не так страшно — знову можна ставитися до підприємців як до гусей і баранів, яких можна стригти та щипати», — сказав він.

Схожі новини