Передплата 2024 «Добрий господар»

На Вінниччині затримали сина екснардепа за підготовку до вбивства депутата місцевої ради

  • 10.08.2023, 12:15
  • 662

Колишньому депутату міської ради на Вінниччині повідомили про підозру за фактом закінченого замаху на вбивство. Слідство вважає, що підозрюваний діяв у інтересах свого батька, який є колишнім нардепом від «Партії Регіонів»

Затримання підозрюваного. Фото: Офіс Генпрокуратура
Затримання підозрюваного. Фото: Офіс Генпрокуратура

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний діяв в інтересах свого батька — колишнього народного депутата України VII скликання, члена фракції «Партії Регіонів», а сьогодні - депутата однієї з місцевих рад Вінницької області, який обирався від забороненої в Україні проросійської політичної партії ОПЗЖ. Після повномасштабного вторгнення РФ він виїхав з України.

«У 2023 році між батьком підозрюваного та місцевим депутатом виник конфлікт з приводу продовження строку дії раніше укладених договорів оренди земельних ділянок, а також позбавлення батька повноважень депутата місцевої ради», — повідомили у відомстві.

Підозрюваний вирішив «допомогти» батьку у вирішенні його бізнесових питань та організував вбивство цього депутата місцевої ради. Для цього він звернувся до двох своїх знайомих, які надалі мали залучити безпосередніх виконавців злочину та у м. Києві вбити депутата. За це підозрюваний пообіцяв їм заплатити 8500 доларів США.

У ході спецоперації правоохоронці імітували вбивство місцевого депутата, зробили фото, які посередник продемонстрував замовнику.

Правоохоронці затримали організатора після передачі коштів. Проведено обшуки за місцем проживання та в транспортному засобі підозрюваного, а також у можливих співучасників злочину. Вилучено зброю, кошти та інші речові докази.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також перевіряється причетність його батька до вчинення злочину.

Схожі новини