Передплата 2024 «Добра кухня»

Орден Святого Пантелеймона отримали два лікарі зі Львова

  • 09.08.2023, 18:35
  • 1 210

Сьогодні у Києві відбулася щорічна урочиста церемонія, де Орденом Святого Пантелеймона нагородили медичних працівників за особливі досягнення та служіння людям

Фото: Олег Дуда
Фото: Олег Дуда

«Цьогоріч Львівщина пишається одразу двома переможцями, які отримали відзнаки за професіоналізм та милосердя „Орден Святого Пантелеймона“ за самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу і незалежність України у війні з російським агресором», — йдеться у повідомленні.

Дмитро Бешлей — лікар, серцево-судинний хірург, який першим в Україні став кавалером медалі та Ордену Святого Пантелеймона. До 22 лютого 2023 року працював лікарем кардіохірургом кардіохірургічного відділення.

Лікар першим в Україні виконав протезування аортального клапана з міні-стернотомного доступу. Першим на західних теренах України провів транскатетерну імплантацію аортального клапана (TAVI).

Андрій Гоцуленко — заслужений лікар України, керівник Центру хірургії Перше медичне об'єднання Львова.

Основним досягненням 2022 року для лікаря стала перша самостійна трансплантація печінки у Львові від посмертного донора. Станом на сьогодні вже виконано понад 20 трансплантацій печінки.

Схожі новини