Передплата 2024 ВЗ

Важила усього 700 грам: у Львові виходили передчасно народжену дівчинку (ФОТО)

  • 07.08.2023, 18:40
  • 1 048

Крихітна Єва народилася на 26 тижні вагітності в одному із пологових міста Львова. Уже на 28 дні життя її перевели в «Охматдит»

Фото із соцмереж Львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит"
Фото із соцмереж Львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит"

У дівчинки діагностували некротизуючий ентероколіт (НЕК), який вдалося вилікувати медикаментозно, без оперативного втручання.

Некротизуючий ентероколіт — це захворювання, яке виникає внаслідок важкого ураження незрілого кишечника, яке спричинене поєднаною дією кількох потенційно шкідливих чинників. НЕК є найбільш поширеним захворюванням шлунково-кишкового тракту. Через кілька годин після появи перших клінічних симптомів захворювання може швидко прогресувати із розвитком некрозу кишечника, шоку і смерті.

«Була і пневмонія. Єва довший час знаходилася на штучній вентиляції легень. Не харчувалася два тижні, була на повному парантеральному харчуванні, за нею також постійно спостерігали хірурги», — розповіла завідувач відділення анестезіології та інтесивної терапії Галина Заремба (Галина Заремба).

«Я у максимальному захваті від Галини Петрівни. Я таких лікарів ще не зустрічала. Вона дуже крутий спеціаліст і дуже турботлива, як людина. У лікарні дуже кваліфікований і уважний персонал. Під керівництвом Галини Заремби донечка одужала, почала набирати вагу, бо деякий час вага стояла. Далі ми були у відділені постінтесивної терапії. Нам приділили дуже багато часу, дуже дякую Христині Зелізній (Christina Zelizna) за лікування, турботу та допомогу. Дуже хороша лікарка. Вона нам дуже допомогла. Здоровʼя донечки — це все турбота і увага лікарів „Охматдиту“. Зараз вага Єви 3700 кг», — зазначила мама дівчинки Єви Вікторія.

Після лікування та реабілітації лікар-офтальмолог Наталія Гудима (Наталя Гудима) успішно зробила Єві лазерну корекцію ретинопатії.

Схожі новини