Передплата 2024 «Добра кухня»

У Болгарії затримали чоловіка, який погрожував вбити міністра оборони за підтримку України

  • 19.07.2023, 11:45
  • 501

У вівторок у Софії затримали 39-річного чоловіка, якого звинувачують у погрозах вбивством міністру оборони Болгарії Тодору Тагарєву через його позицію щодо війни в Україні

Тодор Тагарєв. Фото з мережі
Тодор Тагарєв. Фото з мережі

Про це повідомляє Euractiv.

Тагарєв є членом нового уряду в Софії, він є проєвропейським політиком і рішуче виступає за військову підтримку України. Однак донедавна Болгарією керував тимчасовий уряд, призначений президентом Руменом Радевим, якого багато хто вважає прокремлівським.

Софійська окружна прокуратура повідомила, що 4 липня підозрюваний погрожував убити міністра, надіславши йому повідомлення на його особистій сторінці в соціальній мережі.

Стверджується, що чоловік погрожував Тагарєву через те, що йому не подобалася його позиція щодо війни в Україні. Чоловік був затриманий на 72 години за постановою прокуратури.

Десять днів тому проросійські демонстранти вийшли на акцію протесту в Софії, вимагаючи, щоб Болгарія не надсилала військову допомогу Україні. Спочатку планували, що їхня хода під назвою «Марш за мир» дійде до резиденції Тагарєва, але організатори змінили маршрут.

16 липня в телеінтерв'ю Тагарєв заявив, що політика і пропаганда Кремля мають серйозний успіх у Болгарії. «Її (пропаганду і політику. — Ред.) підтримують значні громадські групи, партії і певною мірою інститут президента», — додав він.

Схожі новини