Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі на 24 — 30 липня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, в останній тиждень екваторіального місяця літа не слід чекати критично серйозних геомагнітних збурень

Лише в один з його днів — 29 липня — можливе зрос­тання амплітуди геомагнітних коливань до середнього рів­ня напруження магнітосфери Землі. Тому уважне ставлення до самопочуття і здоров’я вар­то виявляти не тільки метео­залежним та метеочутливим особам і тим, у кого вродже­ні чи набуті патології, а й лю­дям літнього та похилого віку, вагітним жінкам і навіть дітям, а також деяким, здавалося б, здоровим людям.

У решту днів тижня уче­ні прогнозують спокійний стан магнітосфери, коли амплітуда її коливань становитиме 2 бали.

Та, незважаючи на це, будь­те готовими до «подарунків» космічної погоди: ведіть здо­ровий спосіб життя, висипай­тесь, уникайте стресу, на ви­падок загострення хронічних захворювань тримайте під ру­кою домашню аптечку. Одне слово, будьте обережні та дбайливо ставтеся до свого організму, дотримуйтесь здо­рового способу життя та по­рад лікарів, аби примхи цієї погоди не завдали вам шкоди.

Схожі новини